Hovězí maso jako nádivka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
50 g máslo
200 g strouhanka
1 ks hovězí ve vlastní šťávě
100 ml mléko nebo vývar
300 g kapusta s petrželkou
podle chuti
sůl
hořčice
sardelová pasta
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme se žloutky a se solí. Je možno sůl vynechat nebo přidat jen opatrně, pokud hodláme použít sardelovou pastu, popřípadě namáčíme strouhanku do bujónu místo mléka. Přidáme ovařenou nakrájenou a prochladlou kapustu, nasekanou petrželku, v mléce (nebo vývaru z bujonu) namočenou strouhanku, smícháme s masem a ochutnáme. Podle chuti přidáme hořčici či sardelovou pastu. Nakonec jemně vmícháme sníh vyšlehaný ze 3 bílků.

  2. Hovězí směsí naplníme vymazaný a vysypaný pekáček a předehřáté troubě upečeme.

  3. Hovězí maso jako nádivku nakrájíme a podáváme teplé i studené jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!