Hovězí maso jako nádivka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 50 g máslo 200 g strouhanka 1 ks hovězí ve vlastní šťávě 100 ml mléko nebo vývar 300 g kapusta s petrželkou podle chuti sůl hořčice sardelová pasta podle potřeby tuk na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Hovězí maso jako nádivka recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo utřeme se žloutky a se solí. Je možno sůl vynechat nebo přidat jen opatrně, pokud hodláme použít sardelovou pastu, popřípadě namáčíme strouhanku do bujónu místo mléka. Přidáme ovařenou nakrájenou a prochladlou kapustu, nasekanou petrželku, v mléce (nebo vývaru z bujonu) namočenou strouhanku, smícháme s masem a ochutnáme. Podle chuti přidáme hořčici či sardelovou pastu. Nakonec jemně vmícháme sníh vyšlehaný ze 3 bílků.
Hovězí směsí naplníme vymazaný a vysypaný pekáček a předehřáté troubě upečeme.
Hovězí maso jako nádivku nakrájíme a podáváme teplé i studené jako chuťovku.