Hovězí kýta na moravance recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 dkg hovězí kýta
1 sklenka zeleninová směs moravanka
podle chuti
sůl
mletý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
voda na podlití
sádlo na smažení
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plátky osolíme a opepříme. Obalíme nejdříve ve strouhance, pak ve vajíčku a nakonec v hladké mouce. Zprudka osmahneme na sádle po obou stranách.

  2. Hovězí kýtu vložíme do sádlem vymaštěného pekáče. Zalijeme sklenicí moravanky a asi 1 hodinu pečeme odkryté v troubě při 150 °C. Podle potřeby podléváme vodou.

  3. Hovězí kýtu na moravance podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!