Hovězí křenové závitky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
sůl
1 ks cibule
2 ks klobása
mletý pepř
2 lžíce plnotučná hořčice
hladká mouka
mletá sladká paprika
4 plátky hovězí roštěná
čerstvý křen

Postup přípravy receptu

  1. Křen nastrouháme na hrubším struhadle. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a nasypeme na ně vyšší vrstvu křenu.

  2. Na každý plátek položíme rozpůlenou klobásu. Maso pevně stočíme a převážeme nití. Hovězí závitky ze všech stran opečeme na oleji a vyjmeme. Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět oloupanou nakrájenou cibuli. Vložíme zpět závitky, podlijeme vodou. Přidáme oloupaný drcený česnek a sladkou papriku. Vše zakryjeme a dusíme do změknutí. Měkké závitky vyjmeme a uložíme na teplé místo. Omáčku zahustíme moukou, krátce povaříme a dochutíme solí.

  3. Hovězí křenové závitky podáváme přelité omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!