Hovězí kousky s okurkovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
100 ml suché červené víno
600 ml hovězí vývar
200 g sterilované okurky
1 lžíce dijonská hořčice
600 g zadní hovězí maso
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na slabá kolečka a libové hovězí maso na menší kostky.

  2. Cibuli osmahneme dozlatova a přidáme maso, hořčici a promícháme. Po chvíli maso podlijeme vínem a jakmile vyprchá, podlijeme vývarem. Maso dusíme do změknutí. K měkkému maso přidáme nakrájené okurky a dusíme dalších asi 10 minut. Dochutíme solí s pepřem a pokud jsme zvyklí, omáčku zahustíme.

  3. Hovězí kousky s okurkovou omáčkou podáváme s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!