Hovězí kostky s omáčkou plnou hub recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
170 g žampióny sterilované
1 lžička hladká mouka
4 plátky hovězí zadní
špetka drcený kmín
1 lžička sladká mletá paprika
40 g tuk na smažení
1 ks cibule (menší)
podle chuti
sůl
citronová šťáva
omáčka
0.3 l smetana kysaná

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme na kostky nakrájené maso a krátce za stálého míchání osmahneme. Přidáme na plátky nakrájené žampióny, zamícháme, utřený česnek se solí, kmín, vše zasypeme paprikou a opět zamícháme.

  2. Zaprášíme moukou, zase zamícháme, aby se mouka rychle zasmažila a postupně podléváme teplou vodou až do potřebného množství omáčky (spíše hustší).

  3. Po dodělání přilijeme smetanu, necháme přejít varem, dochutíme citrónovou šťávou a případně dosolíme.

  4. Hovězí kostky s houbovou omáčkou podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!