Hovězí kostky na žampionech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
1 ks cibule
200 g žampiony
500 g hovězí maso
podle chuti
sůl
2 lžíce mletá sladká paprika
podle potřeby
mouka
vývar z masoxu
olej na smažení
na ozdobu
cibulová nať

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Hovězí maso nakrájíme na kostky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibulovou nať nasekáme na jemno.

  2. Na oleji osmahneme nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme hovězí maso a zprudka osmahneme. Maso osolíme, opepříme a přidáme sladkou papriku. Zalijeme vývarem a necháme dusit, dokud není maso hotové. Poté maso vyjmeme a přidáme nakrájené žampiony. Zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě a necháme vařit. Nakonec vložíme maso zpátky a hovězí kostky na žampionech necháme dovařit.

  3. Hovězí kostky na žampionech podáváme s rýži a na talíři ještě posypeme nasekanou cibulovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!