Hovězí kari na pórku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
4 ks pórek
2 lžičky kari
0.5 lžičky glutasol
1 lžička cukr moučka
1 sklenka vodka
4 lžíce sójová omáčka
500 g hovězí maso
1 šálek hovězí vývar
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky a v misce zalijeme sójovou omáčkou. Zatímco necháváme maso marinovat, nakrájíme si pórek na delší nudličky.

  2. Na rozpáleném oleji opražíme maso a když se šťáva vydusí, ochutíme solí, přidáme kari, cukr a pórek. Stále mícháme. Po chvíli přidáme glutasol, vodku a vývar.

  3. Zamícháme a hovězí na kari ihned podáváme, jak již bylo řečeno, nejlépe chutná s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!