Ožralé kuře recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 špetka sůl
1 ks kuře
3 lžíce med
1 lžíce sójová omáčka
2 lžičky česnek prolisovaný
2 lžíce worcester
1 ks plechovka piva

Postup přípravy receptu

  1. Kuře pečlivě omyjeme, vyčistíme a a lehce osolíme. Kuře vložíme do marinády a marinádou vytřeme i vnitřek. Necháme naložené nejlépe přes noc

  2. Před pečením si nejprve nachystáme na pekáček alobal a na něj postavíme plechovku s pivem, samozřejmě otevřenou a přidáme o dvě díry nožem navíc, aby se pivo lépe odpařovalo. Na plechovku nasadíme kuře, takže nám na pekáčku stojí. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 200 stupňů hodinu a čtvrt. Doba pečení je orientační podle trouby, je třeba hlídat

  3. Ke konci pečení je nutné ožralé kuře v případě klasické plynové trouby zakrýt alobalem, aby se nepřipálila křidélka. Takto upečené kuřecí maso je vláčné a křehké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!