Hovězí karbanátky s plísňovým sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
150 g máslo
80 g niva
mletý pepř
600 g mleté hovězí maso
podle chuti
bylinky
na obalení
2 lžíce sezamové semínko

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Při solení myslete na to, že až se maso rozleží a upeče, chuť koření i soli se zvýrazní. Navlhčenýma rukama tvarujeme paličky silné asi 2,5 - 3 cm. Lehce je obalíme v sezamu a dáme uležet do ledničky.

  2. Příprava plísňového másla. Nivu najemno nastrouháme do misky. Přidáme změklé máslo nakrájené na malé kousky a utřeme dohladka. Ochucené máslo dáme na potravinovou fólii, pomocí ní vytvoříme z másla váleček. Zabalíme ho a necháme v chladničce ztuhnout.

  3. Placičky z mletého masa pečeme v grilovací mřížce z každé strany asi 5 minut. Předtím, než je dáme na stůl, dáme navrch každého karbanátku kolečko vychlazeného nivového másla.

  4. Hovězí karbanátky s plísňovým sýrem podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!