Hovězí játra v petrželovém těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
1 ks cibule
600 g hovězí játra
podle chuti
sůl
pepř
mletá paprika
těstíčko
1 ks vejce
1 svazeček petrželka
5 lžic mléko
3 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme si těstíčko - mléko si rozmícháme s vejcem a moukou. Petrželku omyjeme, nasekáme najemno a vmícháme do těstíčka. Osolíme, opepříme a dochutíme mletou červenou paprikou.

  2. Játra si opereme a nakrájíme na kousky. Posypeme mletou červenou paprikou. Postupně je namáčíme v těstíčku a dáváme smažit na pánev s rozpáleným olejem. Necháme smažit přibližně 15 minut za stálého obracení. V polovině smažení přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli.

  3. Jakmile je usmaženo, můžeme servírovat na talíř a podávat s vařeným bramborem a například jogurtovým dresingem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!