Hovězí játra na smetaně s okurkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks bobkový list
2 ks nové koření
2 lžíce slunečnicový olej
2 lžičky polohrubá mouka
2 ks kyselá okurka
1 kostka hovězí bujon
300 g hovězí játra
200 g šlehačka 30%
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Sterilované okurky scedíme, necháme okapat a nakrájíme na kostičky.

  2. Na rozehřátém oleji krátce orestujeme nakrájená játra. Přiklopíme poklicí a nejprve dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení přidáme bobkový list, nové koření a dusíme za občasného podlévání vodou doměkka. Poté přidáme okurky a podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody.

  3. Hustou omáčku provaříme, přidáme bujon a po jeho rozpuštění přidáme smetanu. Smetanovou omáčku necháme přejít varem a odstavíme.

  4. Hovězí játra na smetaně s okurkou podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!