Hovězí játra na smetaně s okurkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks bobkový list 2 ks nové koření 2 lžíce slunečnicový olej 2 lžičky polohrubá mouka 2 ks kyselá okurka 1 kostka hovězí bujon 300 g hovězí játra 200 g šlehačka 30% podle potřeby voda
Postup Hovězí játra na smetaně s okurkou recept
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Sterilované okurky scedíme, necháme okapat a nakrájíme na kostičky.
Na rozehřátém oleji krátce orestujeme nakrájená játra. Přiklopíme poklicí a nejprve dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení přidáme bobkový list, nové koření a dusíme za občasného podlévání vodou doměkka. Poté přidáme okurky a podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody.
Hustou omáčku provaříme, přidáme bujon a po jeho rozpuštění přidáme smetanu. Smetanovou omáčku necháme přejít varem a odstavíme.
Hovězí játra na smetaně s okurkou podáváme s knedlíkem.