Hovězí guláš s kysanou smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 0.2 l vývar 500 g cibule 4 lžíce sádlo 375 ml kysaná smetana 1 lžíce hladká mouka 600 g hovězí maso 2 lžíce červený vinný ocet 0.5 lžičky mletý kmín 2 lžíce mletá sladká paprika 0.5 lžičky mletý černý pepř 1-2 špetky sušený česnek
Postup Hovězí guláš s kysanou smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo.
Ve velkém hrnci rozpálíme sádlo, přidáme maso a prudce osmahneme za stálého míchání. Poté přidáme cibuli a necháme také osmahnout (cca 5 minut). Přidáme koření, vývar, ocet a snížíme teplotu. Hrnec přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka zhruba 2 hodiny za občasného promíchání.
Mouku s trochou smetany rozkvedláme v hrníčku a zamícháme do hotového hovězího guláše. Guláš provaříme, podle potřeby ještě dochutíme kořením, bylinkami apod.
Hovězí guláš polijeme před servírováním hustou smetanou. Ideální přílohou je houskový knedlík nebo čerstvý chléb.