Hovězí guláš s kysanou smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
0.2 l vývar
500 g cibule
4 lžíce sádlo
375 ml kysaná smetana
1 lžíce hladká mouka
600 g hovězí maso
2 lžíce červený vinný ocet
0.5 lžičky mletý kmín
2 lžíce mletá sladká paprika
0.5 lžičky mletý černý pepř
1-2 špetky sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo.

  2. Ve velkém hrnci rozpálíme sádlo, přidáme maso a prudce osmahneme za stálého míchání. Poté přidáme cibuli a necháme také osmahnout (cca 5 minut). Přidáme koření, vývar, ocet a snížíme teplotu. Hrnec přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka zhruba 2 hodiny za občasného promíchání.

  3. Mouku s trochou smetany rozkvedláme v hrníčku a zamícháme do hotového hovězího guláše. Guláš provaříme, podle potřeby ještě dochutíme kořením, bylinkami apod.

  4. Hovězí guláš polijeme před servírováním hustou smetanou. Ideální přílohou je houskový knedlík nebo čerstvý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!