Hovězí guláš s křenem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce majoránka
1 ks cibule
600 g hovězí maso
1 lžíce mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
mletý kmín
mletý černý pepř
40 g čerstvý křen
podle potřeby
sádlo
0 l voda
chléb
3 lžíce rajčatový protlak

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hovězí maso nakrájíme na kostky. Čerstvý křen oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Cibuli osmažíme na sádle do tmavší barvy, ale pozor, ať ji nespálíme. K cibuli přidáme nakrájené maso, zaprášíme paprikou, solí, pepřem, troškou kmínu a přidáme protlak. Promícháme a necháme pomalu dusit, dokud maso nepustí vlastní šťávu. Poté začneme po troškách podlévat vodou. Když nám maso změkne, guláš zahustíme nastrouhaným chlebem. Do hovězího guláše přidáme nastrouhaný křen a povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme majoránku.

  3. Hovězí guláš s křenem ozdobíme kolečkem nakrájené cibule a můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo jen pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!