Hovězí guláš s křenem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce majoránka 1 ks cibule 600 g hovězí maso 1 lžíce mletá sladká paprika podle chuti sůl mletý kmín mletý černý pepř 40 g čerstvý křen podle potřeby sádlo 0 l voda chléb 3 lžíce rajčatový protlak
Postup Hovězí guláš s křenem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hovězí maso nakrájíme na kostky. Čerstvý křen oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Cibuli osmažíme na sádle do tmavší barvy, ale pozor, ať ji nespálíme. K cibuli přidáme nakrájené maso, zaprášíme paprikou, solí, pepřem, troškou kmínu a přidáme protlak. Promícháme a necháme pomalu dusit, dokud maso nepustí vlastní šťávu. Poté začneme po troškách podlévat vodou. Když nám maso změkne, guláš zahustíme nastrouhaným chlebem. Do hovězího guláše přidáme nastrouhaný křen a povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme majoránku.
Hovězí guláš s křenem ozdobíme kolečkem nakrájené cibule a můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo jen pečivem.