Hovězí guláš s klobáskou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 3 ks rajče 10 dkg anglická slanina 3 ks žlutá paprika 500 g hovězí kližka 1 ks moravská klobása podle potřeby olej chléb na zahuštění podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Hovězí guláš s klobáskou recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso omyjeme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme najemno.
Do hrnce dáme olej, přidáme nakrájenou slaninu a rozškvaříme. Dále přidáme nakrájenou cibuli a maso, promícháme a společně pár minut opékáme. Poté podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou do poloměkka.
Mezitím si nakrájíme klobásku na kolečka. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Vše přidáme do hrnce k masu a dusíme doměkka.
Hotový guláš zahustíme nastrouhaným chlebem, podlijeme trochou vody a necháme provařit. Guláš servírujeme na talíře a podáváme s bramborami nebo čerstvým chlebem.