Hovězí guláš s klobáskou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
3 ks rajče
10 dkg anglická slanina
3 ks žlutá paprika
500 g hovězí kližka
1 ks moravská klobása
podle potřeby
olej
chléb na zahuštění
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso omyjeme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme najemno.

  2. Do hrnce dáme olej, přidáme nakrájenou slaninu a rozškvaříme. Dále přidáme nakrájenou cibuli a maso, promícháme a společně pár minut opékáme. Poté podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou do poloměkka.

  3. Mezitím si nakrájíme klobásku na kolečka. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Vše přidáme do hrnce k masu a dusíme doměkka.

  4. Hotový guláš zahustíme nastrouhaným chlebem, podlijeme trochou vody a necháme provařit. Guláš servírujeme na talíře a podáváme s bramborami nebo čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!