Hovězí guláš s hráškem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl 3 lžíce rajčatový protlak feferonky 40 g hladká mouka mletý bílý pepř 60 g strouhaný sýr 2 ks cibule větší 400 g hovězí maso přední - kližka 150 g sterilovaný hrášek (bez nálevu)
Postup Hovězí guláš s hráškem recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou a drobně nasekanou cibuli osmažíme na oleji dozlatova, přidáme maso nakrájené na malé kostičky a za stálého míchání osmažíme.
Maso osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka. Pak jej vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou, rozmícháme a dusíme dále. Ke konci dušení vmícháme rajský protlak, drobně posekané feferonky a okapaný hrášek.
Servírujeme s dušenou rýží a sypeme strouhaným sýrem.