Hovězí guláš s hráškem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
3 lžíce rajčatový protlak
feferonky
40 g hladká mouka
mletý bílý pepř
60 g strouhaný sýr
2 ks cibule větší
400 g hovězí maso přední - kližka
150 g sterilovaný hrášek (bez nálevu)

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou a drobně nasekanou cibuli osmažíme na oleji dozlatova, přidáme maso nakrájené na malé kostičky a za stálého míchání osmažíme.

  2. Maso osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka. Pak jej vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou, rozmícháme a dusíme dále. Ke konci dušení vmícháme rajský protlak, drobně posekané feferonky a okapaný hrášek.

  3. Servírujeme s dušenou rýží a sypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!