Hovězí guláš s fazolkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
100 g cibule
3 lžíce sádlo
500 g rajče
500 g hovězí zadní
2 špetky mletá sladká paprika
200 g zelené fazolky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata spaříme, nakrájíme a propasírujeme. Z rajčat budeme potřebovat šťávu.

  2. Hovězí zadní podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibule očistíme a nasekáme najemno.

  3. V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem. Vsypeme cibuli a smažíme ji dozlatova. Pak přidáme hovězí kostky a důkladně jej ze všech stran orestujeme. Maso osolíme, opepříme a podlijeme šťávou z rajčat. Můžeme použít rajčatový džus.

  4. Zatím si připravíme fazolky. Ty omyjeme, odkrojíme stopky a zbavíme je vláken. Pak je šikmo nakrájíme na proužky. Když je maso poloměkké, vsypeme připravené fazolky a společně dusíme.

  5. Hovězí guláš s fazolkami podle potřeby zahustíme, ale není to nutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!