Hovězí guláš s brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 stroužky česnek
4 lžíce olej
500 g brambory
1 lžíce majoránka
2 ks cibule
1 lžička kmín
3 lžíce hladká mouka
500 g hovězí maso přední
podle chuti
sůl
chilli paprička
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky nebo kostky.

  2. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli. Přidáme maso, zalijeme vodou asi (200 - 300 ml), osolíme a dusíme doměkka. Přípravu si můžeme urychlit použitím papiňáku.

  3. Když se vydusí šťáva, zaprášíme maso moukou, zalijeme vodou, přidáme kmín, barevný mletý pepř a přivedeme k varu. Máme-li rádi pikantní, můžeme přidat i jednu chilli papričku. Přidáme brambory a vaříme do jejich změknutí. Nakonec do hovězího guláše vmícháme majoránku a prolisovaný česnek.

  4. Hovězí guláš s brambory podáváme s čerstvým chlebem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!