Hovězí guláš s brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 stroužky česnek 4 lžíce olej 500 g brambory 1 lžíce majoránka 2 ks cibule 1 lžička kmín 3 lžíce hladká mouka 500 g hovězí maso přední podle chuti sůl chilli paprička mletý barevný pepř
Postup Hovězí guláš s brambory recept
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky nebo kostky.
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli. Přidáme maso, zalijeme vodou asi (200 - 300 ml), osolíme a dusíme doměkka. Přípravu si můžeme urychlit použitím papiňáku.
Když se vydusí šťáva, zaprášíme maso moukou, zalijeme vodou, přidáme kmín, barevný mletý pepř a přivedeme k varu. Máme-li rádi pikantní, můžeme přidat i jednu chilli papričku. Přidáme brambory a vaříme do jejich změknutí. Nakonec do hovězího guláše vmícháme majoránku a prolisovaný česnek.
Hovězí guláš s brambory podáváme s čerstvým chlebem jako hlavní chod.