Indická kofta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 plechovka rajčatový protlak
zázvor
koriandr
200 g tofu
hladká mouka
50 g strouhaný kokos
1 ks červená paprika
4 lžíce citronová šťáva
olej na smažení
chilli koření
mletý černý pepř
granulovaný sušený česnek
150 ml sójová smetana Alpro

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu kofty rozmixujeme tofu a k němu přidáme citronovou šťávu, nastrouhanou červenou papriku, chilli, koriandr, sůl, pepř a mouku. Smícháme a formujeme připravenou směs do kuliček, které smažíme dozlatova ve vyšší vrstvě oleje

  2. Na omáčku v rozehřátém oleji chvíli posmažíme strouhaný kokos, přidáme rajský protlak (Pozor, prská!) a povaříme. Dále přidáme citronovou šťávu, zázvor, chilli, koriandr, sušený česnek, pepř a sůl. Zamícháme a zalijeme sójovou smetanou

  3. Indickou koftu podáváme jako hlavní chod s velkou zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!