Hovězí dušené maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
1 ks cibule
1 lžíce plnotučná hořčice
2 lžíce zakysaná smetana
0.3 lžičky mletý černý pepř
2 lžičky ďábelské koření
4 plátky libové hovězí maso
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou a nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme osolené a opepřené plátky masa a chvilku je dusíme ve vlastní šťávě.

  2. Poté maso okořeníme ďábelským kořením, mletou paprikou a ochutíme hořčicí. Podlijeme troškou vody, zakryjeme pokličkou a dusíme. Při dušení podle potřeby podléváme.

  3. Měkké hovězí maso vyndáme, šťávu zjemníme zakysanou smetanou a maso vrátíme zpět.

  4. Hovězí dušené maso podáváme s knedlíkem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!