Housky na domácí hamburger recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 lžíce olej
2 lžičky sůl
1 ks vejce
160 ml vlažná voda
280 g hladká mouka
20 g čerstvé droždí
na potření
1 ks vejce
na ozdobu
1 lžička sezamové semínko

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku vysypeme do mísy, vytvoříme důlek, přidáme kvasnice, cukr, trochu vlažné vody a počkáme, až začne pracovat. Následně přidáme zbylé ingredience jako je sůl, olej, voda, vejce a vytvoříme lepkavé těsto, které si dáme na pomoučněný vál. Těsto dobře propracujeme. Mísu pomoučníme a těsto dáme zakryté utěrkou vykynout na teplé místo na 1 hodinu.

  2. Vykynuté těsto položíme na velmi lehce pomoučněný vál. Nepřidáváme do těsta mouku, protože by byly bulky moc suché. Těsto opětovně propracujeme a potom vytvoříme podle potřeby šest bulek, nebo více malých.

  3. Hamburgerové bulky dáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme je opětovně nakynout (asi 40 minut). Bulky potřeme rozšlehaným vejcem, případně posypeme strouhaným sýrem nebo sezamem a dáme péct na 12 - 15 minut dozlatova v troubě rozehřáté na 200 °C. Bulky z trouby vyjmeme a necháme pod utěrkou zchladnout.

  4. Housky plníme podle chuti různými hamburgery a dalšími surovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!