Housky na domácí hamburger recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 lžíce olej 2 lžičky sůl 1 ks vejce 160 ml vlažná voda 280 g hladká mouka 20 g čerstvé droždí na potření 1 ks vejce na ozdobu 1 lžička sezamové semínko
Postup Housky na domácí hamburger recept
Postup přípravy receptu
-
Hladkou mouku vysypeme do mísy, vytvoříme důlek, přidáme kvasnice, cukr, trochu vlažné vody a počkáme, až začne pracovat. Následně přidáme zbylé ingredience jako je sůl, olej, voda, vejce a vytvoříme lepkavé těsto, které si dáme na pomoučněný vál. Těsto dobře propracujeme. Mísu pomoučníme a těsto dáme zakryté utěrkou vykynout na teplé místo na 1 hodinu.
Vykynuté těsto položíme na velmi lehce pomoučněný vál. Nepřidáváme do těsta mouku, protože by byly bulky moc suché. Těsto opětovně propracujeme a potom vytvoříme podle potřeby šest bulek, nebo více malých.
Hamburgerové bulky dáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme je opětovně nakynout (asi 40 minut). Bulky potřeme rozšlehaným vejcem, případně posypeme strouhaným sýrem nebo sezamem a dáme péct na 12 - 15 minut dozlatova v troubě rozehřáté na 200 °C. Bulky z trouby vyjmeme a necháme pod utěrkou zchladnout.
Housky plníme podle chuti různými hamburgery a dalšími surovinami.