Houby v nálevu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kg čerstvé houby
nálev
8 kostek cukr
2 lžičky sůl
250 ml ocet
1 l voda
podle chuti
cibule
mrkev
feferonky
podle potřeby
koriandr
jalovec
bobkový list
nové koření
celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Menší houby očistíme, opláchneme, větší nakrájíme na silnější plátky a vše povaříme v osolené vodě asi 4 minuty.

  2. Po scezení je propláchneme studenou vodou a plníme do sklenic. Při plnění houby prokládáme uvedeným kořením a kousky očištěné a omyté zeleniny podle chuti.

  3. Houby tím získají výraznější chuť.

  4. Vodu svaříme s octem, solí a cukrem.

  5. Vlažným nálevem zalijeme houby, sklenice uzavřeme a při 100 °C sterilujeme asi půl hodiny.

  6. Houby v nálevu skladujeme na tmavém chladném místě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!