Houby s octem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1 lžíce sůl
250 ml ocet
500 ml voda
2 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
7 kuliček celý pepř
podle potřeby
čerstvé houby

Postup přípravy receptu

  1. Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky nebo jiné kousky.

  2. V hrnci rozehřejeme vodu, kterou osolíme, vhodíme houby a 5 minut povaříme. Poté houby přecedíme a necháme vychladnout.

  3. Vodu, ocet, cukr, sůl a koření svaříme. Nálev necháme vychladnout.

  4. Houby naplníme do sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. Sklenice uzavřeme a sterilujeme 30 minut při 85 °C.

  5. Houby s octem podáváme jako přílohu k nejrůznějším pokrmům, ale dobré jsou i jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!