Houby na kyselo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrnek vývar
1 ks cibule
0.5 hrnku smetana
3 hrnky houby
2 lžíce hladká mouka
podle chuti
sůl
ocet
kmín
bobkový list
nové koření
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Na másle osmahneme cibulku, přidáme houby, osolíme, ochutíme kmínem a dusíme, až se vypaří přebytečná voda. Poté k houbám vlijeme smetanu, ve které jsme si rozmíchali hladkou mouku, zalijeme vývarem s kořením a povaříme. Ve chvíli, kdy jsou houby měkké, máme hotovo. Nakonec přidáme ocet a podle potřeby dochutíme.

  3. Houby na kyselo podáváme s vařenými bramborami, těstovinami či chlebem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!