Houbový tatarák 2 recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks jarní cibule 600 g čerstvé houby 2 lžíce sekané bylinky 100 g tučný bílý jogurt těsto sůl 2 ks vejce 50 g máslo 250 ml mléko 2 lžíce olivový olej mletý pepř 150 g hladká mouka podle chuti sůl mletý bílý pepř římský kmín příloha 1 ks citron 50 ml extra panenský olivový olej 200 g směs listových salátů podle potřeby máslo na smažení na ozdobu 50 g parmezán
Postup Houbový tatarák 2 recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné, omyté houby a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, opečeme na másle dozlatova, ochutíme solí, pepřem a římským kmínem. Krátce podusíme a necháme vychladit. Před podáváním smícháme vychlazený houbový tatarák se zakysaným krémem.
Mouku, vejce, mléko, olivový olej, sůl, pepř a jemně sekané bylinky dobře společně promícháme, až nám vznikne jednolité těstíčko, z něhož pečeme na olivovém oleji v pánvi palačinky.
Směs salátu dobře omyjeme a natrháme na kousky. Z olivového oleje, soli, pepře a citronové šťávy připravíme dresink a lehce promícháme se salátem.
Salát, palačinky, houbový tatarák upravíme na talíř a posypeme hoblinkami parmezánu.