Houbový tatarák 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks jarní cibule
600 g čerstvé houby
2 lžíce sekané bylinky
100 g tučný bílý jogurt
těsto
sůl
2 ks vejce
50 g máslo
250 ml mléko
2 lžíce olivový olej
mletý pepř
150 g hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
římský kmín
příloha
1 ks citron
50 ml extra panenský olivový olej
200 g směs listových salátů
podle potřeby
máslo na smažení
na ozdobu
50 g parmezán

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné, omyté houby a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, opečeme na másle dozlatova, ochutíme solí, pepřem a římským kmínem. Krátce podusíme a necháme vychladit. Před podáváním smícháme vychlazený houbový tatarák se zakysaným krémem.

  2. Mouku, vejce, mléko, olivový olej, sůl, pepř a jemně sekané bylinky dobře společně promícháme, až nám vznikne jednolité těstíčko, z něhož pečeme na olivovém oleji v pánvi palačinky.

  3. Směs salátu dobře omyjeme a natrháme na kousky. Z olivového oleje, soli, pepře a citronové šťávy připravíme dresink a lehce promícháme se salátem.

  4. Salát, palačinky, houbový tatarák upravíme na talíř a posypeme hoblinkami parmezánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!