Houbový gulášek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
3 lžíce sádlo
5 ks rajče
350 g houby
1 ks větší cibule
6 ks zelená paprika
1 lžička drcený kmín
1 šálek hovězí vývar
1 špetka černý mletý pepř
5 ks střední brambory
200 g salám (gothaj, junior)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, houby očistíme a papriku důkladně omyjeme a zbavíme jadérek. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Připravíme si i rajčata, která předem spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  2. V kastrolu zpěníme na sádle nadrobno nasekanou cibuli, přidáme na větší kusy nakrájené a houby, papriky nakrájené na nudličky, sůl, pepř a kmín. Kastrol přikryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut. Podle potřeby podlijeme vývarem.

  3. Pak přidáme na čtvrtky nakrájené brambory a přilijeme zbytek vývaru. Jakmile jsou brambory měkčí, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata. Vaříme do změknutí brambor. Nakonec do směsi zamícháme nakrájený salám a krátce jej prohřejeme.

  4. Houbový gulášek podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!