Houbový guláš s uzeninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
0 kg rajčata
3-4 ks brambory
1 kg cibule
2 plechovky rajčatový protlak
2 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
0 kg červená paprika
5 kuliček celý pepř
0 kg pikantní klobása
1 kg čerstvé houby
2 lžíce mletá sladká paprika
0 lžic mletá pálivá paprika
1 lžička celý kmín
2 lžíce sušená majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Klobásu nakrájíme na kolečka. Houby očistíme a nakrájíme na kostičky nebo na plátky. Rajčata a papriky očistíme a rajčata nakrájíme na měsíčky, papriky nakrájíme na proužky. Brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.

  2. Na oleji nebo sádle zesklovatíme nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájenou klobásu, chvíli pražíme a přidáme trochu mleté papriky a kmínu. Jenom na chvíli opražíme, aby paprika nezhořkla. Dále přidáme nakrájené houby a podlijeme buď vodou, nebo vývarem. K tomu přisypeme zbytek kmínu a papriky. Vhodíme bobkový list, nové koření a celý pepř. Necháme asi 15 minut podusit a přidáme nakrájená rajčata a papriky. Zase necháme podusit. Nakonec přijdou najemno nakrájené brambory, rajčatový protlak a majoránka. Za občasného míchání pomalu dusíme doměkka.

  3. Já nechávám brambory na co nejmenší kostičky, aby se víc rozvařily, není tak nutné houbový guláš zahustit. Kdo chce, může podlévat pivem nebo místo klobásy přidat kabanos.

  4. Houbový guláš s uzeninou podáváme s knedlíkem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!