Houbový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
2 ks cibule
kmín
1 lžíce sádlo
koriandr
700 g houby
1 lžíce hladká mouka
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
200-300 ml houbový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme nadrobno.

  2. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli na něm zpěníme. Přidáme houby, koření a vše dusíme doměkka. Pak šťávu zaprášíme moukou. Podle potřeby můžeme směs zředit vývarem. Vše ještě chvilku povaříme.

  3. Zatím si na horkém rozpuštěném sádle asi jen 10 vteřin opražíme sladkou papriku a vmícháme ji do směsi.

  4. Takto připravený guláš podáváme s vařenou rýží nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!