Houbový báč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-5 stroužků česnek
5 lžic olej
1 lžička sůl
2 ks vejce
1000 ml mléko
1 lžička majoránka
1 kostka droždí
1 lžíce cukr krupice
750 g hrubá mouka
1 hrst sušené houby
8 ks syrové brambory
na ozdobu
1 ks cibule
podle potřeby
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Rozlámané houby uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout.

  2. Do vlažného mléka rozkvedláme vejce s trouchou oleje a rozdrobíme do něj droždí. Necháme 5 minut odpočívat. Pak přidáme mouku, cukr i sůl a řídké těsto necháme v teple asi 30 minut kynout.

  3. Brambory nastrouháme, přidáme uvařené houby, majoránku, olej a oloupaný prolisovaný česnek. Vše zapracujeme do těsta.

  4. Připravené těsto rozetřeme do pekáče s rozehřátým sádlem, posypeme oloupanou cibulí nakrájenou na kolečka a houbový báč zvolna upečeme v troubě vyhřáté na 190 °C dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!