Houbové rizoto se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks vejce
1 ks cibule
2 balíčky rýže
1 miska houby
mletý pepř
kari koření
3 ks sterilovaná okurka
0 kostek zeleninový bujón
1 konzerva sterilovaná zelenina
podle chuti
sůl
na ozdobu
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky, česnek na slabé plátky a společně zpěníme na másle. Podlijeme trochou vody a přidáme omyté, na malé kousky nakrájené houby. Okořeníme půlkou zeleninového bujónu, špetkou kari a pepřem. Směs povaříme tak 10 minut a přidáme rozšlehaná vejce, která ještě chvilku vaříme.

  2. Hotovou směs zamícháme s předem uvařenou rýží. Přidáme na kousky nakrájenou sterilovanou okurku a sterilovanou zeleninu, třeba Bonduelle Mexiko. Houbové rizoto se zeleninou důkladně promícháme.

  3. Houbové rizoto se zeleninou posypeme sýrem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!