Houbové rizoto na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 ml olej
150 g máslo
1 ks cibule
3 balíčky rýže
hrst sýr
100 g houby
hrst sekaná petrželová nať
200 ml suché bílé víno
podle potřeby
zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Houby namočíme na 30 minut do vody. V hrnci rozpustíme máslo s trochou olivového oleje a na mírném ohni zpěníme nakrájenou cibuli. Přisypeme rýži a dobře promícháme, podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme okapané a očistěné houby a víno. Rizoto zjemníme kouskem másla, posypeme parmazánem nebo jiným sýrem dle chuti, osolíme, vše dobře promícháme.

  2. Houbové rizoto na víně nakonec ozdobíme nasekanou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!