Houbové rizoto na kari recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks cibule
1 miska houby
250 ml bílé víno
100 ml mléko nebo smetana
1 kostka zeleninový bujon
500 g drůbeží maso
podle chuti
sůl
kari
200 g eidam
celý barevný pepř
na ozdobu
2 ks rajče
lahůdková cibulka
podle potřeby
rýže
3-4 lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku i houby očistíme a nakrájíme nadrobno. Drůbeží maso nakrájíme na nudličky.

  2. Cibulku orestujeme na olivovém oleji dozlatova, přidáme nakrájené maso. Až se zatáhne, mírně osolíme, opepříme a přidáme kari. Přidáme nakrájené houby a chvilku restujeme.

  3. Ke směsi přisypeme (nepropláchnutou) rýži, krátce orestujeme a zalijeme vínem. Necháme vsáknout a poté zalijeme vodou a přidáme bujon. Stáhneme na nižší teplotu a pomalu dusíme. Mezitím si nastrouháme sýr.

  4. Když je rýže měkká, přilijeme trochu mléka (vypneme sporák) a přisypeme sýr. Zamícháme a necháme pod pokličkou roztát.

  5. Naběračkou vytvoříme z houbového rizota na kari kopečky, můžeme ozdobit rajčaty a posypat lahůdkou cibulkou.

  6. Recept je zhruba na 4 porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!