Houbové rizoto na kari recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 ks cibule 1 miska houby 250 ml bílé víno 100 ml mléko nebo smetana 1 kostka zeleninový bujon 500 g drůbeží maso podle chuti sůl kari 200 g eidam celý barevný pepř na ozdobu 2 ks rajče lahůdková cibulka podle potřeby rýže 3-4 lžíce olivový olej
Postup Houbové rizoto na kari recept
Postup přípravy receptu
-
Cibulku i houby očistíme a nakrájíme nadrobno. Drůbeží maso nakrájíme na nudličky.
Cibulku orestujeme na olivovém oleji dozlatova, přidáme nakrájené maso. Až se zatáhne, mírně osolíme, opepříme a přidáme kari. Přidáme nakrájené houby a chvilku restujeme.
Ke směsi přisypeme (nepropláchnutou) rýži, krátce orestujeme a zalijeme vínem. Necháme vsáknout a poté zalijeme vodou a přidáme bujon. Stáhneme na nižší teplotu a pomalu dusíme. Mezitím si nastrouháme sýr.
Když je rýže měkká, přilijeme trochu mléka (vypneme sporák) a přisypeme sýr. Zamícháme a necháme pod pokličkou roztát.
Naběračkou vytvoříme z houbového rizota na kari kopečky, můžeme ozdobit rajčaty a posypat lahůdkou cibulkou.
Recept je zhruba na 4 porce.