Dejvická dršťková recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 lžíce majoránka
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce mletá sladká paprika
1 ks cibule (větší)
1 lžička mletá pálivá paprika
500 g dršťky

Postup přípravy receptu

  1. Dršťky důkladně vydrhneme a uvaříme doměkka. Je to poněkud delší proces - asi 2,5 hodiny. Měkké vyndáme a pokrájíme na nudličky

  2. Během vaření očistíme cibuli a česnek a oboje posekáme najemno

  3. Na sádle osmahneme jemně posekanou cibuli s česnekem, zaprášíme moukou, opražíme a zalijeme vodou. Přidáme majoránku, mletou papriku, sladkou i pálivou, pokrájené dršťky a ještě půl hodiny povaříme

  4. Nakonec osolíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!