Houbové rizoto a kozím sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
300 g rýže
100 ml bílé víno
3 lžíce olivový olej
1 l masový vývar
50 g sušené houby
300 g kozí sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Houby předem namočíme asi na 1 hodinu do teplé vody. Potom je scedíme a necháme okapat. Cibuli nasekáme najemno a česnek pokrájíme na plátky.

  2. V pánvi na oleji osmahneme okapané houby. Osolíme je a opepříme. V jiné pánvi rozehřejeme polovinu másla. Přidáme cibuli, česnek a necháme zesklovatět. Pak přidáme propláchnutou rýži, zalijeme vínem, promícháme a necháme dusit. Postupně přiléváme teplý vývar. Občas promícháme. Rýži dusíme doměkka asi 15 - 20 minut. Pak přidáme zbylé máslo a houby a promícháme.

  3. Sýr nakrájíme kolečka asi 2cm a vložíme na rozpálenou pánev. Zprudka jej osmažíme z obou stran.

  4. Houbové rizoto rozdělíme na talíře a každou porci ozdobíme kolečkem sýra.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!