Houbové omelety z hájovny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 6-8 ks vejce 5 lžic mléko 1 ks cibule 1 špetka mletý pepř olej na smažení 1 špetka drcený kmín 100 g tvrdý sýr 200-250 g čerstvé houby podle chuti sůl
Postup Houbové omelety z hájovny recept
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme očištěné hřiby nakrájené na plátky, lišky rozkrájené najemno, kmín, pepř, sůl a podusíme doměkka.
Vejce rozšleháme s mlékem a osolíme. Rozdělíme na 4 díly a lijeme postupně na pánev s olejem. Když omeleta na povrchu tuhne, dáme na polovinu lžíci podušených hub a posypeme petrželkou. Houbovou omeletu dopečeme, přehneme a posypeme nastrouhaným sýrem. Vše opakujeme.
Houbové omelety z hájovny podáváme s vařenými brambory.