Houbové omelety z hájovny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
6-8 ks vejce
5 lžic mléko
1 ks cibule
1 špetka mletý pepř
olej na smažení
1 špetka drcený kmín
100 g tvrdý sýr
200-250 g čerstvé houby
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme očištěné hřiby nakrájené na plátky, lišky rozkrájené najemno, kmín, pepř, sůl a podusíme doměkka.

  2. Vejce rozšleháme s mlékem a osolíme. Rozdělíme na 4 díly a lijeme postupně na pánev s olejem. Když omeleta na povrchu tuhne, dáme na polovinu lžíci podušených hub a posypeme petrželkou. Houbovou omeletu dopečeme, přehneme a posypeme nastrouhaným sýrem. Vše opakujeme.

  3. Houbové omelety z hájovny podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!