Houbové lívance recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1 l vývar
1 ks vejce
sádlo
1 dl pivo
2 špetky prášek do pečiva
bobkový list
100 g hladká mouka
celý pepř
100 g sušené houby

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby uvaříme ve vývaru s bobkovým listem a celým pepřem doměkka. Houby scedíme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno

  2. Z piva, oleje, vejce, mouky, soli a kypřícího prášku připravíme řídké těsto na lívance. Přidáme do něj houby a promícháme. Do těsta lze přidat i nasekané čerstvé bylinky

  3. Na rozpáleném tuku, nejlépe sádle, smažíme z těstíčka houbové lívance. Pro vegetariánskou variantu smažíme na oleji

  4. Houbové lívance podáváme třeba se zeleninovým salátem, případně s podušenými houbami se smetanou apod. Mohou být chuťovkou i hlavním chodem

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!