Houbové lasagne s mozarelou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 2 ks klobása 400 g mozzarella 1 lžíce olivový olej 50 g strouhaný parmazán 1 sklenka suché bílé víno 200 ml smetana na vaření 60 g sušené hříbky 600 g lasagně podle chuti sůl pepř
Postup Houbové lasagne s mozarelou recept
Postup přípravy receptu
-
Houby necháme namočené v 1 litru vlažné vody asi 15-20 minut.
U klobásy sundáme kůžičku a necháme na kapce olivového oleje restovat do zbarvení. Podlijeme vínem, přidáme nakrájenou cibuli a necháme víno vypařit.
Ke klobáse přidáme odkapané houby, trošku podlijeme a necháme volně vařit na dvacet minut. Jakmile jsou houby hotové, přidáme smetanu a jakmile se začne vřít, vypneme osolíme a opepříme.
Trošku houbové směsi dáme do pekáčku pokapaným olivovým olejem, přikryjeme připraveným plátkem lasagne a naneseme opět houbovou směs. Posypeme nastrouhanou mozzarellou, přikryjeme lasagní a přidáme zbytek houbové směsi. Opět posypeme nastrouhanou mozzarellou.Přikryjeme lasagní a pokračujeme do zpracování surovin. Nakonec vrch lasagní posypeme hojně parmazánem.
Houbové lasagne s mozzarellou vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 200 stupnu cca 20 minut,do zlatova.
Houbové lasagne podáváme teplé jako hlavní chod.