Houbové lasagne s mozarelou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 ks klobása
400 g mozzarella
1 lžíce olivový olej
50 g strouhaný parmazán
1 sklenka suché bílé víno
200 ml smetana na vaření
60 g sušené hříbky
600 g lasagně
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Houby necháme namočené v 1 litru vlažné vody asi 15-20 minut.

  2. U klobásy sundáme kůžičku a necháme na kapce olivového oleje restovat do zbarvení. Podlijeme vínem, přidáme nakrájenou cibuli a necháme víno vypařit.

  3. Ke klobáse přidáme odkapané houby, trošku podlijeme a necháme volně vařit na dvacet minut. Jakmile jsou houby hotové, přidáme smetanu a jakmile se začne vřít, vypneme osolíme a opepříme.

  4. Trošku houbové směsi dáme do pekáčku pokapaným olivovým olejem, přikryjeme připraveným plátkem lasagne a naneseme opět houbovou směs. Posypeme nastrouhanou mozzarellou, přikryjeme lasagní a přidáme zbytek houbové směsi. Opět posypeme nastrouhanou mozzarellou.Přikryjeme lasagní a pokračujeme do zpracování surovin. Nakonec vrch lasagní posypeme hojně parmazánem.

  5. Houbové lasagne s mozzarellou vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 200 stupnu cca 20 minut,do zlatova.

  6. Houbové lasagne podáváme teplé jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!