Houbové karbanátky s pečenou řepou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks vejce
2 lžíce mléko
3 ks cibule
1 snítka rozmarýn
50 g sušené houby
3 ks červená řepa
600 g mleté vepřové maso
1 ks starší houska
podle chuti
sůl
oregano
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si nachystáme suroviny na pečenou řepu. Řepu a 2 cibule oloupeme, řepu nakrájíme na tenké plátky, cibuli na měsíčky. Vše vsypeme do mísy, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem, rozprostřeme zeleninu, přidáme lístečky rozmarýnu.

  2. Zeleninu pečeme v troubě při 180 °C asi 30 minut.

  3. Dále si připravíme vše potřebné na houbové karbanátky. Houby necháme nabobtnat, scedíme a nakrájíme na malé kousky. Starší housku nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem a rozmělníme. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme drobně nasekanou cibuli, vejce, utřený česnek, oregano, houby a housku. Vše osolíme, opepříme a propracujeme.

  4. Z masové hmoty vytvarujeme karbanátky a na rozehřátém oleji na pánvi zvolna smažíme z obou stran dozlatova.

  5. Houbové karbanátky podáváme s pečenou řepou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!