Houbová smaženice na sádle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 ks vejce
1 ks větší cibule
1 kg čerstvé houby
120 g vepřové sádlo
podle chuti
sůl
pepř
drcený kmín
podle potřeby
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme nožem, opláchneme vlažnou vodou a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.

  2. Na sádle osmahneme cibulku, přidáme houby, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou. Do misky si rozklepneme vejce, které dobře rozkvedláme.

  3. Po 15 minutách dušení odklopíme poklici, ochutíme solí, pepřem a kmínem, necháme odpařit vodu a zalijeme rozkvedlanými vejci. Za stálého míchání doděláme smaženici. Houbová smaženice je hotová v okamžiku, kdy jsou umíchány vejce.

  4. Houbovou smaženici na sádle podáváme teplou nejlépe s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!