Houbová smaženice na sádle recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 ks vejce 1 ks větší cibule 1 kg čerstvé houby 120 g vepřové sádlo podle chuti sůl pepř drcený kmín podle potřeby voda na podlití
Postup Houbová smaženice na sádle recept
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme nožem, opláchneme vlažnou vodou a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.
Na sádle osmahneme cibulku, přidáme houby, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou. Do misky si rozklepneme vejce, které dobře rozkvedláme.
Po 15 minutách dušení odklopíme poklici, ochutíme solí, pepřem a kmínem, necháme odpařit vodu a zalijeme rozkvedlanými vejci. Za stálého míchání doděláme smaženici. Houbová smaženice je hotová v okamžiku, kdy jsou umíchány vejce.
Houbovou smaženici na sádle podáváme teplou nejlépe s chlebem.