Houbová omáčka ze sušených hub recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kelímek sladká smetana
4 hrstě sušené houby
podle chuti
4 lžičky cukr
1 lžička sůl
1 lžička ocet
podle potřeby
2 lžíce máslo
4 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby předem dáme do misky a zalijeme vařící vodou. Houby necháme stát alespoň 30 minut, aby nabobtnaly.

  2. Z másla a mouky uděláme zásmažku (množství je orientační). Houby vytáhneme z vody a vymačkáme, ale vodu si ponecháme. Houby chvíli smažíme v hotové zásmažce a když změknou, přelijeme je houbovou vodou z misky. Za stálého míchání pomaličku vlijeme sladkou smetanu a ocet, osolíme a osladíme podle chuti.

  3. Pokud nám omáčka dostatečně nezhoustla, můžeme doplnit hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody.

  4. Houbovou omáčku ze sušených hub máme nejraději s vejci natvrdo a houskovým knedlíkem, ale fantazii se meze nekladou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!