Houbová omáčka na minutky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
50 g máslo
1 ks cibule
0.5 lžičky bazalka
200 g houby
0.5 lžičky oregano
100 ml bílé víno
50 g hladká mouka
100 ml hovězí vývar
černý mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Můžeme použít sušené, které necháme namočit. Cibulky očistíme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme na nasekáme.

  2. Na větší pávni zpěníme máslo, přidáme cibuli, česnek, necháme vše zesklovatět a zasypeme moukou. Mouku pražíme dozlatova, aby vznikla jíška. Tu pak zalijeme vínem a vývarem. Přidáme koření, houby a podle chuti omáčku osolíme. Vaříme ji tak dlouho, odkud se obsah tekutin nezredukuje na polovinu nebo na požadovanou dávku.

  3. Omáčku ihned podáváme a můžeme ji zjemnit máslem nebo smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!