Houbová maďarská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
1 ks vejce
1 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
300 g čerstvé houby
1 kostka bujon
podle chuti
sůl
černý pepř
kyselá smetana

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby a podusíme je. Zalijeme přiměřeným množstvím vody, přidáme kostku bujonu, osolíme, okořeníme a povaříme.

  2. Do trochy rozehřátého oleje vmícháme mouku, orestujeme, zalijeme trochou vody a za stálého míchání povaříme. Světlou zápražkou houbovou maďarskou polévku zahustíme, vmícháme kyselou smetanu a vyšlehané vejce. Krátce provaříme.

  3. Houbovou maďarskou polévku podáváme samotnou nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!