Houbová mačanka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
100 g máslo
voda
1 ks bobkový list
mletý pepř
100 g hladká mouka
červená paprika
2 dl smetana ke šlehání
150 g sušené houby
1 l štava z kyselého zelí (rozředěná)

Postup přípravy receptu

  1. Houby si namočíme na hodinu do vody. Kyselé zelí zředíme s vodou a přidáme do něj namočené houby. Přidáme bobkový list a vaříme, dokud houby nezměknou. Přibližně 40 minut.

  2. Mezitím si připravíme směs na zahuštění. Šlehačku smícháme s hladkou moukou. Když máme houby měkké, zahustíme je šlehačkou - směs vlijeme přes sítko do hrnce a stále mícháme. Dochutíme solí a mletým pepřem a necháme převařit. Konzistence by neměla být příliš hustá.

  3. Očistíme si česnek, nakrájíme jej na tenké plátky a orestujeme jej na másle. Nerestujeme zprudka, jinak česnek zhořkne. Přidáme špetku mleté papriky.

  4. Nakonec směs česneku s máslem a paprikou přidáme do mačanky, čímž ji zjemníme.

  5. Podáváme ji teplou


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!