Houbová čína recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
2 lžíce sójová omáčka
2 ks čerstvá paprika
500 g tvrdé houby (nejlépe hříbky)
200 g točený salám nebo buřty
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
kmín
pepř
sladkou a pálivou papriku

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji v pekáčku v předehřáté troubě zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky.

  2. Přisypeme na kostky nakrájenou uzeninu, na proužky nakrájené papriky a vše dohromady opečeme.

  3. Dochutíme pepřem, paprikou, kmínem, přidáme nadrobno nakrájené houby, promícháme a podlijeme vodou. Dusíme doměkka.

  4. Podušenou směs důkladně zakapeme sójovou omáčkou a ještě chvíli zapékáme v troubě.

  5. Houbovou čínu solíme až na talíři. Sojová omáčka je slaná sama o sobě.

  6. Jako příloha se hodí opečená bageta nebo čerstvý chléb.

  7. Poznámka autora receptu: (místo salámu jde použít i pikantní klobása nebo obojí).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!