Houbová čína recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 2 lžíce sójová omáčka 2 ks čerstvá paprika 500 g tvrdé houby (nejlépe hříbky) 200 g točený salám nebo buřty podle potřeby olej podle chuti sůl kmín pepř sladkou a pálivou papriku
Postup Houbová čína recept
Postup přípravy receptu
-
Na oleji v pekáčku v předehřáté troubě zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky.
Přisypeme na kostky nakrájenou uzeninu, na proužky nakrájené papriky a vše dohromady opečeme.
Dochutíme pepřem, paprikou, kmínem, přidáme nadrobno nakrájené houby, promícháme a podlijeme vodou. Dusíme doměkka.
Podušenou směs důkladně zakapeme sójovou omáčkou a ještě chvíli zapékáme v troubě.
Houbovou čínu solíme až na talíři. Sojová omáčka je slaná sama o sobě.
Jako příloha se hodí opečená bageta nebo čerstvý chléb.
Poznámka autora receptu: (místo salámu jde použít i pikantní klobása nebo obojí).