Houbová čalamáda 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg cibule
2 kg houby
1 kg paprika červená
9 kuliček pepř celý černý
6 ks bobkový list
nálev
6 dkg sůl
0.5 l ocet
3 l voda
30 dkg cukr krystal
20 kuliček nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Svaříme vodu s cukrem, solí, octem, novým kořením a bobkovým listem.

  2. Do nálevu přidáme na plátky nakrájené papriky, na proužky nakrájenou cibuli a povaříme 5 minut.

  3. Zvlášť 30 minut povaříme ve vodě nakrájené houby, pak je scedíme a promícháme se zeleninou v nálevu.

  4. Hotovou směsí plníme menší sklenice a dolijeme je nálevem, do kterého jsme přidali celý pepř. Můžeme přidat i pálivou papričku (feferonku) - podle chuti.

  5. Houbovou čalamádu zavíčkujeme a konzervujeme v horké vodě. Ve varu necháme maximálně 8 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!