Horké banánové suflé recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks bílek 25 g cukr moučka 2 lžičky citronová šťáva 3 ks středně velký banán na ozdobu cukr moučka podle potřeby olej na vymazání
Postup Horké banánové suflé recept
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 230 °C, plynovou na stupeň 8.
4 zapékací misky o obsahu 300 ml lehce vymažeme olejem.
Oloupeme a nakrájíme banány, vložíme je do mísy, přidáme citronovou šťávu a rozmačkáme vidličkou.
Ve velké míse ušlehámez bílků sníh, po částech přidáme moučkový cukr a šleháme dál, až se cukr úplně rozpustí a sníh je tuhý.
Sníh zlehka vmícháme po třetinách do rozmačkaných banánů. Lžící plníme směs do zapékacích misek, misky postavíme pro lepší manipulaci na plech.
Banánové suflé pečeme 15 minut, dokud jednotlivé porce nevyběhnou a nezhnědnou. Horké banánové suflé posypeme cukrem a ihned podáváme.