Horké banánové suflé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks bílek
25 g cukr moučka
2 lžičky citronová šťáva
3 ks středně velký banán
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 230 °C, plynovou na stupeň 8.

  2. 4 zapékací misky o obsahu 300 ml lehce vymažeme olejem.

  3. Oloupeme a nakrájíme banány, vložíme je do mísy, přidáme citronovou šťávu a rozmačkáme vidličkou.

  4. Ve velké míse ušlehámez bílků sníh, po částech přidáme moučkový cukr a šleháme dál, až se cukr úplně rozpustí a sníh je tuhý.

  5. Sníh zlehka vmícháme po třetinách do rozmačkaných banánů. Lžící plníme směs do zapékacích misek, misky postavíme pro lepší manipulaci na plech.

  6. Banánové suflé pečeme 15 minut, dokud jednotlivé porce nevyběhnou a nezhnědnou. Horké banánové suflé posypeme cukrem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!