Hořčičné kotlety se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
0.3 l vývar
2 lžíce plnotučná hořčice
2 lžíce hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
2 ks větší cibule
1 lžička drcený kmín
2 lžíce zelená petrželka
4 ks vepřová kotleta
100 g farmářská slanina
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na proužky a v misce ji promícháme s hořčicí a hladkou moukou. Petrželku a česnek nakrájíme nadrobno.

  2. Kotlety posypeme solí, pepřem, kmínem a naklepeme je paličkou. Na rozpáleném oleji kotlety opečeme dozlatova po obou stranách. Vyjmeme je a ve výpeku osmahneme cibulovou směs a česnek. Přidáme pokrájenou petrželku, podlijeme vývarem a povaříme. Vložíme opečené maso a zalijeme zakysanou smetanou.

  3. Dusíme do změknutí masa.

  4. Mezitím na pánvičce opečeme proužky farmářské slaniny.

  5. Hotové hořčičné kotlety přendáme na talíře, přelijeme hořčicovou omáčkou a posypeme proužky opečené slaninky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!