Hořčičné kotlety se slaninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 0.3 l vývar 2 lžíce plnotučná hořčice 2 lžíce hladká mouka 1 kelímek zakysaná smetana 2 ks větší cibule 1 lžička drcený kmín 2 lžíce zelená petrželka 4 ks vepřová kotleta 100 g farmářská slanina podle potřeby olej podle chuti sůl barevný pepř
Postup Hořčičné kotlety se slaninou recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na proužky a v misce ji promícháme s hořčicí a hladkou moukou. Petrželku a česnek nakrájíme nadrobno.
Kotlety posypeme solí, pepřem, kmínem a naklepeme je paličkou. Na rozpáleném oleji kotlety opečeme dozlatova po obou stranách. Vyjmeme je a ve výpeku osmahneme cibulovou směs a česnek. Přidáme pokrájenou petrželku, podlijeme vývarem a povaříme. Vložíme opečené maso a zalijeme zakysanou smetanou.
Dusíme do změknutí masa.
Mezitím na pánvičce opečeme proužky farmářské slaniny.
Hotové hořčičné kotlety přendáme na talíře, přelijeme hořčicovou omáčkou a posypeme proužky opečené slaninky.