Hlávkový salát s jitrocelem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 ks cibule
1 šálek smetana
1 špetka saturejka
1 ks hlávkový salát
2 lžíce strouhaný křen
1 šálek mladé lístky jitrocelu
podle chuti
sůl
citron

Postup přípravy receptu

  1. Salát dobře omyjeme, jitrocel přelijeme na cedníku vroucí vodou. Salát natrháme nebo nakrájíme nadrobno, oloupanou cibuli a jitrocel jemně nasekáme.

  2. Vše promícháme s křenem, smetanou, podle chuti osolíme, pokapeme citronovou šťávou, dochutíme drcenými sušenými bylinkami.

  3. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Uvařené vajíčko si nakrájíme na drobné kostičky.

  4. Povrch salátu posypeme vajíčkem, krátce vychladíme a podáváme s tmavým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!