Hlávkový salát s jitrocelem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 ks vejce
1 ks cibule
1 šálek smetana
1 špetka saturejka
1 ks hlávkový salát
2 lžíce strouhaný křen
1 šálek mladé lístky jitrocelu
podle chuti
sůl
citron
Postup Hlávkový salát s jitrocelem recept
Postup přípravy receptu
-
Salát dobře omyjeme, jitrocel přelijeme na cedníku vroucí vodou. Salát natrháme nebo nakrájíme nadrobno, oloupanou cibuli a jitrocel jemně nasekáme.
Vše promícháme s křenem, smetanou, podle chuti osolíme, pokapeme citronovou šťávou, dochutíme drcenými sušenými bylinkami.
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Uvařené vajíčko si nakrájíme na drobné kostičky.
Povrch salátu posypeme vajíčkem, krátce vychladíme a podáváme s tmavým chlebem.