Hermelínová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
60 g máslo
12 plátků šunka
1 ks hermelín
12 plátků tvrdý sýr
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plech vyložíme pečícím papírem a naskládáme na něj 12 plátků tvrdého sýra. Okraje sýra se musí překrývat přibližně 2 mm. Sýr dáme na chvíli do trouby předehřáté na 160 °C. Až se sýr roztaví a plátky sýra se spojí, vytáhneme plech z trouby a necháme chvíli vychladnout.

  2. Na náplň si uvaříme vejce natvrdo, ještě teplé vejce oloupeme a vložíme mixéru. Přidáme hermelín nakrájený na kousky, 60 g másla, sůl, pepř a ušleháme.

  3. Na připravený sýrový plát položíme plátky šunky, hermelínový krém a nahoru můžeme položit ingredience podle chuti. Já přidávám nakrájenou kapii, olivy nebo sušená rajčata apod. Sýrový plát opatrně srolujeme a necháme v ledničce vychladit.

  4. Hermelínovou sýrovou roládu potom nakrájíme a podáváme s pečivem jako výbornou chuťovku při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!