Hermelínová pomazánka se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
150 ml mléko
1 ks cibule
250 g tvaroh
1 ks hermelín
250 g žampiony
podle chuti
sůl
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony podle potřeby očistíme, nasekáme a na másle je podusíme. Jablko očistíme, oloupeme a nastrouháme. Středně velkou cibuli také očistíme a nasekáme najemno.

  2. Hermelín nastrouháme najemno a utřeme jej s mlékem. Máslo ušleháme s tvarohem. Vmícháme do něj hermelín, cibuli a jablko. Nakonec přidáme dušené žampiony a lehce promícháme.

  3. Hermelínová pomazánka se žampiony je dobrá na čerstvém pečivu. Hodí se taky na chlebíčky nebo jednohubky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!