Pečená paprika plněná masovou náplní recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
strouhanka
600 g brambory
3 lžíce slunečnicový olej
čerstvě mletý černý pepř
8 ks zelené paprikové lusky
sušená majoránka
1 ks včerejší žemle
1 lžička mletá sladká uzená paprika
500 g mleté vepřové plecko

Postup přípravy receptu

  1. Mleté vepřové plecko dáme do mísy, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, mletou sladkou uzenou paprikou a sušenou drcenou majoránkou. Dále přidáme ve vodě namočenou a dobře vyždímanou včerejší žemli, vejce a prolisovaný česnek. Všechno spolu dobře promícháme a zahustíme podle potřeby strouhankou. Masovou směs necháme chvíli v chladu odpočinout

  2. Brambory očistíme, pokrájíme na čtvrtky a necháme ve studené vodě, aby se vyplavil přebytečný škrob. Zelené papriky zbavíme jádřince, žilek a semínek, omyjeme a necháme dobře odkapat od vody. Papriky naplníme masovou směsí, vložíme do pekáče a dokola poklademe brambory, které jsme předtím scedili, nechali odkapat od vody a utřeli do sucha v kuchyňské utěrce

  3. Papriky i brambory přelijeme olejem a všechno spolu pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Upečené plněné papriky přeložíme na talíř a poté obložíme upečenými bramborami

  4. Pečené papriky plněné masovou náplní s uzenou mletou paprikou servírujeme horké s nakládanými domácími sladkokyselými okurkami

  5. Jde o velmi chutné podzimní jídlo. Papriky jsou na povrchu upečené pěkně do hněda a masová náplň je uvnitř nádherně voňavá po česneku, použitém kořením a uzené paprice, která mu dodává specifickou příjemnou uzenou chuť. Výhodou je jednoduchá příprava a také to, že se všechno upeče společně. Paprika výborně chutná i za studena s dobrým domácím chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!